Telefoon: 0255 511 668  |  WhatsApp: 06 826 29 632
Fysiotherapie met persoonlijke benadering!

Veelgestelde vragen bij chronische fysiotherapie

Heb ik een verwijzing nodig? 

Om in aanmerking te komen voor een chronische machtiging heeft u een verwijzing nodig. Wij moeten bij de verzekeraar aan kunnen tonen dat u toestemming heeft van uw (huis)arts om naar de fysiotherapeut te gaan en dat uw aandoening voldoet aan de door het Ministerie van Volksgezondheid gestelde eisen. 


Ik krijg een rekening van de verzekeraar waarop jullie vermeld staan, hoe kan dat? 

Dit kan meerdere oorzaken hebben: 
  • Uw machtiging loopt na de jaarwisseling door, dus u moet (opnieuw) uw eigen risico betalen. Wij declareren twee keer per maand, dus mogelijk eerder dan bijvoorbeeld de apotheek. Hierdoor kan het zijn dat wij voorkomen op het betalingsoverzicht van het eigen risico. 
  • U heeft onvoldoende vergoeding binnen uw aanvullende verzekering, of u heeft een deel hiervan al eerder besteed. Wij kunnen helaas niet zien wat u buiten onze praktijk besteed heeft. U bent hier zelf verantwoordelijk voor.


Ik heb een aanvullende verzekering met onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie. Waarom moet ik dan toch mijn eigen risico betalen, ik kan toch alles laten vergoeden uit de aanvullende verzekering? 

Helaas zijn wij verplicht om bij een aandoening van de chronische lijst een chronische machtiging aan te vragen en hierop te behandelen. 


Wat is de duur van de chronische machtiging?

Dat is afhankelijk van de aard van de aandoening. Uw fysiotherapeut kan u hierover informeren. 


Mijn machtiging is nog niet afgelopen, maar de fysiotherapeut wil de behandeling beëindigen. Mag dat?

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft de maximale duur van de machtiging vastgelegd. Indien er geen medische noodzaak meer bestaat kan de fysiotherapeut de behandeling voortijdig beëindigen. 


Ik heb last van andere klachten, kunnen deze op dezelfde machtiging behandeld worden? 

Helaas is dit niet mogelijk. De machtiging wordt alleen afgegeven voor aandoeningen die vermeld worden op de chronische lijst, en het is niet mogelijk om andere klachten onder dezelfde regeling te laten vallen.


De machtiging loopt af maar ik ben nog niet verlost van mijn klachten. Kan het verlengd worden?

De meeste verzekeraars hanteren de duur van de machtiging nogal streng. Als er tussendoor een verandering van de situatie is opgetreden, bijvoorbeeld een nieuwe operatie voor dezelfde aandoening of een nieuwe serie bestralingen, dan wil de verzekeraar in zeldzame gevallen het traject wel eens verlengen. Dit moet echter altijd met een uitgebreide motivatie van de arts aangevraagd worden, en zelfs dat biedt geen garanties.

Partners en aangesloten bij