Telefoon: 0255 511 668  |  WhatsApp: 06 826 29 632
Fysiotherapie met persoonlijke benadering!

Ademhalingsklachten - hyperventilatie

Wanneer u in het dagelijks leven moeite heeft met ontspannen en hierdoor een te hoge spierspanning ontstaat kan dit voor de nodige klachten zorgen. Soms kan het zijn dat, een periode van, stress hiervan de oorzaak. Deze kan niet altijd meteen weggenomen worden. In dat soort periodes kan het zijn dat ook reguliere fysiotherapie niet (voldoende) helpt. Op dat soort momenten is ademhaling- en ontspanningstherapie een goede optie. Middels ontspanningsoefeningen (tevens ademoefeningen) kan u aangeleerd worden om zelf beter te voelen wanneer u gespannen raakt en kunt u ook leren hiermee om te gaan en wat u kunt doen om dit te verhelpen.

Mocht u klachten hebben die een relatie hebben met een verstoord adempatroon, bijvoorbeeld hyperventilatie klachten, dan kunnen deze methodes ook enorm goed helpen. Met name de ademoefeningen zijn dan natuurlijk van toepassingen. Hierbij worden ademtechnieken afgewisseld en gecombineerd met andere bewegingen, zodat u niet helemaal gefixeerd raakt op de ademhaling en deze weer op een goede manier verloopt.

Mocht u klachten hebben dan staat onze collega Anja Jansen voor u klaar, om uit te zoeken waar precies het probleem ligt en welke technieken u het beste gaan helpen!

Partners en aangesloten bij