Telefoon: 0255 511 668  |  WhatsApp: 06 826 29 632
Fysiotherapie met persoonlijke benadering!

Nieuwe heup of knie

Waarschijnlijk na een wat langer durend voortraject, andere behandelmogelijkheden geprobeerd te hebben, is het dan gebeurd. U bent geopereerd vanwege slijtage aan de knie of heup en u heeft een nieuw gewricht (prothese) gekregen.

Met alle waarschijnlijkheid zullen wij de eerste keren bij u thuis komen. Dit omdat u nog te slecht ter been bent om, ook met vervoer, naar ons toe te komen. Deze eerste keren geven ons echter ook meteen de mogelijkheid om uw thuissituatie in te schatten en u wegwijs te maken in en rondom het huis. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan traplopen. Verder is het van belang dat u goed zicht heeft op het revalidatietraject, waarvoor wij u uitvoerig zullen informeren en adviseren en al uw vragen zo goed mogelijk zullen beantwoorden.
Er zal ook meteen gestart worden met simpele, hele lichte oefeningen. Deze zijn gericht op de beweeglijkheid van de nieuwe prothese, hetgeen in de beginfase het allerbelangrijkst is. Er moet zo snel mogelijk, zo veel mogelijk beweging in het gewricht komen.

Zodra de mogelijkheid er is zult u naar onze praktijk komen. Hier zijn onze mogelijkheden namelijk een stuk uitgebreider. Er zal begonnen worden met een oefentherapie traject. Als de beweeglijkheid optimaal is, moeten kracht en stabiliteit namelijk ook nog terug komen. Door middel van gerichte oefeningen zullen we zorgen dat u alles wat u gewend was in het dagelijks leven weer kunt doen. Uiteraard gaat dit niet over één nacht ijs en is het van belang de belastbaarheid van de heup of knie goed in de gaten te houden. Het gehele traject duurt ongeveer 3-6 maanden, zodat we de heup of knie niet overbelasten, maar u en het lichaam op een goed tempo kunnen laten wennen aan het nieuwe gewricht.

Partners en aangesloten bij